Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шмигаль: Україна запропонувала Польщі конкретні кроки для розв'язання проблеми на кордоні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в України та Польщі є прогрес щодо зняття блокади на кордоні і що у цьому питанні українською стороною було запропоновано "конкретні кроки".

Він поінформував, що разом із главою польського уряду Дональдом Туском підписав спільну заяву, у якій окреслено поточні двосторонні відносини між державами та подальші плани.

Про це Денис Шмигаль сказав на спільному брифінгу із прем'єром Польщі Дональдом Туском за підсумками зустрічі 28 березня у Варшаві, пише Суспільне. 

"Сьогодні я можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади, але головне — щодо вирішення всіх критичних питань, які призводять до таких блокад", — сказав очільник українського уряду.

За його словами, план розв'язання цих питань виконується, хоча й не так швидко, як хотілося б українській стороні, але він зазначив, що "однозначно маємо позитивні тенденції та позитивну динаміку, важливо це зберегти й рухатися далі".

Шмигаль підкреслив, що Україна потребує "шляхів солідарності" і в урядів обох держав є спільне розуміння "важливості цього проєкту".

"Так само як і спільне розуміння того, що питання кордону необхідно вирішувати комплексно. Україна запропонувала для цього конкретні кроки", — сказав він і додав, що першочергову важливість також має питання продовження лібералізації торгівлі.

"Це те, що стосується можливості українських виробників продовжувати поставки своєї продукції в Євросоюз без мит та тарифів", — пояснив Шмигаль.

Також він поінформував, що Україна надала польській стороні свої пропозиції щодо, зокрема, будівництва автостради "Краківець — Львів — Броди — Рівне".

"Сподіваємося також на участь Польщі у відбудові України. Вдячні польським партнерам за ініціативу долучитися до відновлення Харківської області", — сказав прем'єр України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ