Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шокін стверджує, що ЗНО буде

Генеральний прокурор заявляє, що всі сервери Українського центру оцінювання якості освіти були повернуті, а також заперечує загрозу щодо можливості проведення ЗНО в 2016 році. Про це Віктор Шокін сказав в інтерв'ю Фактам. Повідомляє сайт osvita.ua.

"Усі сервери повернуті, фактично їх і вилучали-то максимум на три дні. Більше того, якщо ви пам'ятаєте, була заява міністра освіти Сергія Квіта про те, що наша робота ніяк не вплине на ЗНО", - заявив Віктор Шокін, відповідаючи на запитання про загрозу проведення зовнішнього незалежного тестування внаслідок дій прокуратури.

"Якщо я вам розповім все, що нам стало відомо у результаті цього розслідування з тестування, у вас просто буде маленький стрес. Але ще йде слідство, яке встановило факти звернення наших дуже високопоставлених чиновників у центр оцінювання. Після цих звернень проводилися дуже грубі підробки результатів тестування", - сказав генеральний прокурор.

За його словами, прокуратурою встановлено, що до співробітників центру з проханням змінити результати ЗНО зверталися 199 осіб, серед яких були як "великі" чиновники, так і ті, хто за це платив.

"Зараз така буча пішла, бо багато наших високопосадовців намагаються допомогти зам'яти скандал, а ми цьому перешкоджаємо", - зазначив генеральний прокурор.

Відповідаючи на запитання, з яких кіл були чиновники, які зверталися з проханням про заміну результатів тестування, Віктор Шокін сказав: "З найвищих, мого, скажімо, рівня".

Він також повідомив, що зараз є три підозрюваних у цій справі.

"На сьогодні, якщо я не помиляюся, вже три, але буде більше. Це ті, хто фальсифікував результати, давав команди. Але не ті, хто просив про це", - сказав генеральний прокурор Віктор Шокін.

За його словами, поки складно сказати, коли справа буде направлена до суду.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ