Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шокін заборонив інспектувати ГПУ зсередини – нардеп

Представники посольства США в Україні запропонували генеральному прокурору України Віктору Шокіну створити внутрішню інспекцію, яка буде розслідувати корупцію усередині прокуратури. Але зрештою генпрокурор не дав цього зробити. Про це заявив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Вони написали закон, написали положенння, і передали в Адміністрацію президента і кажуть: "Не хочете змінити Шокіна? Ми розуміємо. Але давайте хоча б корупцію у прокуратурі почистимо", - передає депутат.

За його словами, згідно з цим положенням, людина, яка мала керувати внутрішньою інспекцією, підпорядковувалась би не генпрокурору, а одному з його заступників, і була б незалежною.

"Що зробилося далі? Пан Шокін із своїм заступником взяли це положення і почистили його. І тепер ця інспеція має підпорядковуватися генеральному прокурору", - сказав М.Найєм.

Депутат сказав, що з огляду на цю ситуацію, він не може голосувати за запропоновані президентом зміни у Конституцію, згідно з якими парламент позбавляється права висловлювати недовіру генпрокурору.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ