Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шотландія проведе термінові консультації з Брюсселем

Уряд Шотландії домагатиметься термінових переговорів із Брюсселем, щоб захистити право регіону залишитися в ЄС, заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, - BBC.

Вона обіцяла організувати експертну раду, яка консультуватиме її з юридичних, фінансових та дипломатичних питань, поки сама Стерджен буде вести переговори про членство Шотландії в Євросоюзі.

Крім того, Стерджен заявила, що її кабінет погодився почати роботу над законодавством, яке дозволить провести в Шотландії другий референдум про незалежність.

"Другий референдум про незалежність (Шотландії. - Ред.) є тим варіантом, який повинен обговорюватися за цих обставин. І він обговорюється", - заявила Нікола Стерджен після засідання шотландського уряду.

Більшість населення Шотландії на референдумі про членство Великобританії у ЄС проголосували за те, щоб залишитися в Євросоюзі.

При цьому на референдумі в Великобританії в цілому перемогли прихильники виходу з ЄС, так званого Brexit.

Перший референдум про незалежність Шотландії було проведено в 2014 році. Тоді велика частина жителів регіону проголосувала за те, щоб залишитися у Великобританії.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ