Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штайнмаєр назвав умови повернення Росії в G8

Росія знову може стати членом клубу розвинених держав, перетворивши його з «Великої сімки» у «вісімку», однак тільки після врегулювання кризи в Україні та продовження співпраці із Заходом по Сирії. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

«Якщо ми і надалі зможемо долати перешкоди у вирішенні конфлікту в Україні і якщо Росія продовжить разом з нами працювати над вирішенням конфлікту в Сирії, тоді Захід не буде і не зможе бути зацікавленості виключення Росії з регулярної дискусії між основними західними країнами», — сказав він.

За його словами, Захід «ніколи не був зацікавлений в тому, щоб ізолювати Росію і надовго перетворювати G8 в G7».

Як повідомлялося, "Велика вісімка" перетворилася в "сімку" після того, як країни G7 у 2014 році зібралися на саміт у Брюсселі без Росії. Таке рішення було прийнято після анексії Росією Криму. В даний час до "Групи семи" входять Німеччина, США, Канада, Японія, Франція, Великобританія, Італія.

У квітні цього року голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр від імені міністрів закордонних справ країн «Великої сімки» висловив надію на те, що G7 знову зможе стати«Великою вісімкою», якщо Москва буде сприяти встановленню миру в Україні.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ