Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Spiegel: У Берліні не бачать передумов для повернення Росії до G8

"Формат переговорів G8 мертвий", - цитує журнал Spiegel Відомство федеральної канцлерки Німеччини. У Берліні не бачать передумов для того, аби Росію знову прийняли до кола провідних індустріальних країн.

За оцінками відомства федеральної канцлерки Німеччини, Росія навряд чи зможе знову приєднатися до міжнародного формату Великої сімки як восьмий учасник переговорів. "Формат G8 мертвий", - йдеться в повідомленні, опублікованому у свіжому номері журналу Spiegel, який вийде друком 1 травня. За словами представників відомства, зараз ніщо не вказує на те, що Москва виконає умови для свого повернення в коло провідних індустріальних держав. Крім того, відродженню формату "великої вісімки" активно перешкоджає Вашингтон.

Раніше, 10 квітня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в Хіросімі висловився за повернення Росії до складу Великої вісімки. У той же час, за його словами, в поточному році передумов для повернення до G8 немає. Основними умовами для цього глава МЗС ФРН назвав необхідність російського вкладу в політичне врегулювання конфлікту на Україні і тривалу "конструктивну роль" в справі мирного врегулювання в Сирії.

Формат "великої вісімки" припинив своє існування після того, як РФ анексувала Крим. З 2014 року Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, США і Японія зустрічаються без Росії.

Німецька хвиля

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ