Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штайнмайєр заявив про «значний прогрес» на переговорах щодо Донбасу

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що «значний прогрес» у переговорах щодо врегулювання конфлікту на сході України. Виступаючи після зустрічі зі своїми французькими, російськими, українськими колегами в Берліні 12 вересня, Штайнмайєр сказав, що міністри «досягли прогресу в деяких важливих речах».

Штайнмайєр висловив сподівання, що сторони перемовин вже найближчим часом дійдуть угоди про відведення важкого озброєння.

Переговори міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії в так званому «нормандському форматі» за участі Франка-Вальтера Штайнмаєра, Лорана Фаб’юса, Павла Клімкіна та Сергія Лаврова тривали близько трьох годин. Йшлося про напрацювання угоди про відведення озброєнь на Донбасі і розбіжності в питанні місцевих виборів у регіоні.

Формат «нормандської четвірки» був сформований у червні 2014 року – після зустрічі лідерів Німеччини, Франції, Росії та України в Нормандії на урочистостях з нагоди 70-річчя висадки військ союзників.

Зустріч «четвірки» в лютому 2015 року на рівні лідерів держав мала результатом підписання в Мінську нових домовленостей, так званого «Мінська-2». Ці домовленості передбачали, зокрема, припинення вогню на лінії контакту сторін на Донбасі, відведення великокаліберної зброї, обмін полоненими тощо.

24 серпня лідери України, Німеччини та Франції мали зустріч у Берліні – без участі російського президента Путіна.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ