Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Швеція розгляне можливість навчання українських пілотів на винищувачах Gripen, якщо надійде прохання

Швеція намагатиметься задовольнити потреби щодо навчання українських пілотів на винищувачах Gripen, якщо Україна звернеться з відповідним проханням.
Фото з відкритих джерел

Про це пише CNN

"Ми прагнемо підтримати Україну всіма можливими способами, і якщо вони хочуть, щоб їхні пілоти освоїли Gripen, ми спробуємо це зробити, хоча певне рішення залишається за обома сторонами", — сказав виданню міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Він додав, що Міністерство оборони України  звернулося з проханням провести "обмежену оперативну оцінку" шведського винищувача Gripen Fighter. "Наразі ми працюємо над тим, щоб відповідати критеріям цього запиту".

Хоча Йонсон зазначив, що Швеція готова навчати українських пілотів, він також повідомив CNN, що Стокгольм не постачатиме Україні винищувачі Gripen "на цьому етапі".

"Ми нічого не виключаємо, коли йдеться про підтримку України, — зазначив міністр. "Однак на цьому етапі ми не зможемо підтримати українські Збройні сили шведськими винищувачами Gripen".

У четвер Йонсон зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

До слова, багатоцільовий винищувач Gripen виробництва шведської аерокосмічної компанії Saab AB стоїть на озброєнні Швеції, Таїланду, Чехії, Угорщини, ПАР та Бразилії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ