Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Швейцарії на референдумі підтримали податок на потреби суспільного телебачення

У країні відбувся референдум, на якому виборці підтримали "Новий фінансовий порядок-2021", - УНН.

У неділю, 4 березня, у Швейцарії відбувся референдум, на якому було поставлено виборцям два питання: про продовження стягнення податку на суспільне телебачення та сплату ПДВ у Федеральний бюджет країни. Громадяни в обох випадках підтримали подальше оподаткування, повідомляє УНН  з посиланням на уряд Швейцарської Конфедерації.

Так, 71,6% жителів країни висловилися за те, щоб продовжити платити податки за користування телевізором, радіо, а також будь-якою іншою технікою, яка може приймати теле- або радіосигнал, зокрема, магнітоли в машинах. Таким чином, ініціатива "Біллаге" про припинення дії так званого медіапотоку та заборону федеральному центру займатися субсидуванням засобів масової інформації за рахунок бюджету була відкинута.

Податки ж від користування телерадіотехнікою підуть на підтримку громадських електронних ЗМІ та частково приватних.

Також 84,1% голосами виборці підтримали "Новий фінансовий порядок-2021".

Варто зазначити, що бюджет швейцарського уряду формується, насамперед, за рахунок податків і ПДВ, однак кожні 15 років чиновники мають інформувати народ, чи продовжать збирати податки і в якому розмірі. Термін нинішнього фінансового порядку завершується в 2020 році.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ