Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сім`я переселенців з Донецька три місяці живе в наметі у львівському парку

Сім`я переселенців з Донецька три місяці живе в наметі у львівському парку. 60-річна жінка та її 16-річний син не лише шукають житло, а й марно намагаються отримати статус біженців, повідомили у групі Варта1 на Фейсбук.

Текст повідомлення:

Диана Мищук

Доброго дня! Нещодавно на варті з’явився пост про те , що сім’я переселенців з Донецьку шукають житло, живуть в парку «Високий замок»…..

Випадково вчора я зустріла людей, які дійсно живуть в палатці в парку, дійсно біженці з Донецька…Але не стиковка вийшла, живе в палатці жіночка 60 років і її неповнолітній син, якому тільки виповнилось 16р. Поспілкувавшись з ними з’ясувалося, що таким чином у Львові вони живуть вже 3 місяці. До того вони жили в Києві де дитина закінчила 9-й клас. В столиці завдяки добрим людям мали де жити. Суть їхньої проблеми не тільки у відсутності житла, жіночка оббивала пороги чиновників ,щоб отримати статус біженців і отримати хоч якусь соціальну допомогу , але наша держава не визнає їх громадянами України… Хоча з її слів пенсію вона отримує, і соціальні виплати, як матері одиначці їй виплатили в повному обсязі, коли вона звернулась з запитом до ЄС (з її слів).

Зараз вони живуть на вулиці тільки тому, що наша бюрократична система не визнає їх громадянами України і всі інстанції відсилають їх у Росію.(фото документів додаються). Так сталось тому , що при втраті документів, вона відновлювала паспорт і їй відмовили у запиті на встановлення прописки.

Стосовно дитини, у Львові 42 школа готова прийняти хлопця на навчання (бачила його атестат з оцінками за 9-й клас він відмінник і дуже вихований дружелюбний хлопець). Але ж не з палатки йому ходити до школи…

Жіночку звати Наталія Сергіївна , син Кирил. Чесно кажучи коли ми разом з Ігорем Зінкевичем до них сьогодні прийшли, вони з певним острахом віднеслись до того, що ми з ГО Варта1 , бо в Києві така псевдо благодійна організація «Дарницька Варта», від їх імені збирала якісь кошти , куди і кому вони йшли жінка не знає. 

На даний момент потрібна допомога у встановленні справедливості, стосовно громадянства і підтвердження статусу біженців. Навіть зараз за один день, я зв’язалась з людиною з коментарів до попереднього поста він готовий надати житло у львівській області цим людям. Навіть фото будинку вислав. Звичайно ж сподіваємось , що запропоноване житло їм підійде і все буде в порядку, Дивує дикість і байдужість чиновників. 21 століття на дворі, а люди у палатці живуть через бюрократію.
Від небайдужих необхідна допомога це гаряча їжа, бо багаття в парку забороняється палити і вони їдять тільки те, що не потрібно готувати. Вчора вони на свій ризик розвели вогонь через прохолодну погоду і намагались приготувати м’ясний бульйон, бо син Кирил простудився( подяка Ігорю Зінкевичу надав медикаменти необхідні для лікування).

Сама жіночка зневірилась у пошуку справедливості, зі великою купою паперів з відмовами, від різних інстанцій, нас зустріла. Самі особисто вони нічого не просили, з власної ініціативи вирішила їм допомогти чим зможу. Дякую Ігорю Зінкевичу, що пішов до них разом зі мною. Все ж таки не може бути в нашому місті такого , що люди живуть просто неба! Осторонь від цього ніяк не можемо бути.

Все вище викладене є написане зі слів п.Наталі і моїх суб’єктивних думок. Трішки «погугливши», я знайшла інформацію про цих людей, посилання я вам кину оскільки думаю , що кожен сам для себе вирішити хто є ці люди http://karpatskijobjektiv.com/hto-vona-bizhenka-z-don..

Моя особиста думка проаналізувавши статті про цю жінку , половина з того де вона облита брудом звучало з слів невдоволеного чиновника.

P.S. Впевнена, що цій сім’ї завдяки спільним зусиллям небайдужих ми зможемо допомогти. Але скільки ще таких сімей кочують таким чином через байдужість нашої держави та наших чиновників, які цим займаються…В наш час нас застала така страшна ситуація, як війна , але ж ми є громадянами нашої держави і в першу чергу не дивлячись на те , що на сході зараз багато хто з політиків відстоюють свої особисті бізнес інтереси. Наші військові в першу чергу відстоюють нашу цілісність, і не всі зі сходу є прихильниками агресорів.

Контактний номер телефону людям, які хочуть допомогти цій сім’ї.

+380639238750 Наталія Сергіївна мама , син Кирил.
ПОШУК ЖИТЛА ЛИШАЄТЬСЯ АКТУАЛЬНИМ!
".

Варта1

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ