Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СК РФ закінчив слідство щодо українців, яким «шиють» участь у Чеченській війні

Слідчий комітет Росії завершив досудове розслідування стосовно громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, членів націоналістичної організації «Українська національна асамблея – Українська народна самооборона» (УНА-УНСО). Про це йдеться в прес-релізі Слідчого комітету.

За версією слідства, на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального толку УНА-УНСО, що притримувалася націоналістичної ідеології, одними з цілей і завдань якої були надання протидії російській владі в будь-якій формі і знищення громадян РФ російської національності.

Як зазначає російське слідство, у грудні 1994 року, перебуваючи на території України, Карпюк, Музичко та інші особи взяли активну участь в організації стійких збройних груп, що складаються з найбільш радикально налаштованих членів УНА-УНСО, для їх подальшої участі у збройному конфлікті на території Росії на стороні самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія.

Як повідомлялося, 25 серпня Північно-Кавказький військовий суд Ростова виніс вирок у справі кримчан Сенцова і Кольченка. Їх визнано винними. 39-річного українського режисера Олега Сенцова засуджено у сукупності до 20 років позбавлення волі. Кольченку суд дав 10 років в’язниці. У Кремлі відмовилися коментувати вирок українцям.

Тиждень

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ