Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скарги Віктора Назарова стосовно судді Наталії Самоткан залишено без розгляду

Скарги Віктора Назарова та інших стосовно судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Наталії Самоткан залишено без розгляду. Про це повідомили в Управлінні інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя.

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя на засіданні 7 листопада 2018 року розглянула питання про відкриття дисциплінарної справи чи відмову у її відкритті стосовно судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Самоткан Наталії Григорівни за заявами (скаргами) Назарова В.М., його адвоката Турика М.П., Урсатія О.І., Соболева С.О., Прохоренка І.М., Маленка С.А., Петренка В.В.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.

За результатами розгляду цих скарг Третя Дисциплінарна палата ухвалила рішення залишити їх без розгляду та повернути скаржникам. Таке рішення оголосила секретар Третьої Дисциплінарної палати Ірина Мамонтова.

У Вищій раді правосуддя прокоментували повідомлення про позов проти судді Самоткан

Зауважимо, що скарги повертаються скаржнику без розгляду (пункти 2, 3, 6 частини першої статті 44 Закону України «Про Вищу раду правосуддя») у разі, якщо не містять відомостей про ознаки дисциплінарного проступку судді та/або посилання на фактичні дані (свідчення, докази) щодо дисциплінарного проступку судді, а також ґрунтуються лише на доводах, що можуть бути перевірені виключно судом вищої інстанції в порядку, передбаченому процесуальним законом (Кримінальним процесуальним кодексом України).

Повний текст рішення буде оприлюднено на веб-сайті Вищої ради правосуддя у розділі «Акти».

Нагадаємо, нещодавно генерал Назаров подав позов проти судді Самоткан, яка винесла йому вирок.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було збито літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Всі загинули. Згідно з висновком комісійної комплексної військово-тактичної криміналістичної експертизи, вжити заходів щодо подолання протиповітряної оборони терористів і гарантувати безпеку перельоту Іл-76 у контрольований бойовиками Луганськ 14 червня 2014 року зобов'язаний був безпосередньо начальник штабу АТО, тобто Назаров. Військова прокуратура звинувачувала генерала, який на момент трагедії очолював штаб АТО, у службовій недбалості. За версією прокуратури, Назаров знав про можливий теракт, але все ж відправив літак на виліт.

Генерал Назаров подав позов проти судді Самоткан, яка винесла йому вирок

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ