Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сколівські ветерани АТО/ООС дізнались про основи соціального підприємництва

Для ветеранів та громадських активістів Сколе провели тренінг із соціального підприємництва. Понад півроку сколівська громада реалізовує проект із реінтеграції ветеранів АТО/ООС. Тепер у неї з’явилася можливість зробити свою ініціативу більш сталою завдяки інструментам соціального бізнесу.

Під час одноденного тренінгу ветерани та активісти дізнались, чим відрізняється соціальне підприємство від звичайного бізнесу та громадської організації. Вони обговорили, як визначити цільову аудиторію підприємства, де знайти стартовий капітал, як вести інформаційну кампанію.

Розібратись у всіх тонкощах соціального підприємництва сколівчанам допомагали ветеран АТО та бізнес-інноватор Андрій Фармуга разом із тренеркою і громадською активісткою Олесею Архіповою.

“На тренінгу ми намагаємось максимально просто пояснити учасникам, у чому особливості соціального підприємництва та дати практичні інструменти, яким чином громада може заробляти кошти для втілення своїх ідей. Я зауважив, що у Сколе представники державних установ активно беруть участь у таких освітніх подіях, як ця. Вони демонструють, що відкриті новому”, — розповідає Андрій Фармуга.

Військовий капелан, голова “Спілки ветеранів АТО Сколівщини” Володимир Борис ділиться враженнями про навчання:

“Тренінг був дуже цікавим. Я сам маю свій бізнес, маю якийсь підприємницький досвід, але завжди цікаво почути щось нове. Тренери наштовхнули мене на кілька цікавих ідей та підкорегували моє розуміння, що і для кого я роблю”.

Нагадаємо, вже півроку у Сколе діє ініціативна група з активістів та ветеранів, яка сприяє реінтеграції військових, котрі повернулися із зони АТО/ООС. Ветеранам надають психологічну підтримку, а також використовують їхній потенціал, залучаючи до спортивних, культурних, екозахисних подій.

Тренінг відбувся у межах проекту “Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей”, який впроваджує Міжнародна організація з міграції та реалізує у Львівській області Молодіжна організація “СТАН” за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ