Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Скоріш за все, бюджет розвитку будуть приймати із дефіцитом у 92 мільйони гривень — Володимир Гірняк

Якщо депутати міськради не проголосують за запозичення під випуск муніципальних облігацій, то бюджет розвитку Львова-2007 доведеться приймати із дефіцитом у 92 мільйони гривень, — переконаний депутат Львівської міської ради від УНП Володимир Гірняк.
 За його словами, виконавча влада поставила депутатський корпус у таку ситуацію, що в разі непідтримки запозичення, бюджет розвитку Львова-2007 все одно доведеться приймати у розмірі 180 мільйонів гривень. Такий бюджет, нагадаємо, мерія спланувала з урахуванням запозичення під випуск муніципальних облігацій у розмірі 92 мільйони гривень. Власне, під такий бюджет розвитку — 180 мільйонів гривень — вже спланували всі витрати.
„Виконавчі органи влади мали надати нам два проекти бюджету розвитку. Один з урахуванням запозичення під випуск муніципальних облігацій, а інший без урахування такого запозичення. Натомість зараз ми маємо таку ситуацію, що депутатів, фактично, поставили перед фактом — бюджет розвитку розробили під 180 мільйонів гривень і змінювати його вже пізно”, — пояснив Володимир Гірняк.
Поряд з тим, на думку депутата, є вихід із цього становища, навіть враховуючи те, що міська рада не погодиться на запозичення, а саме так, за його словами, налаштовані депутати.
„Просто нам залишається приймати бюджет із дефіцитом у 92 мільйони гривень, а забезпечувати ці кошти за рахунок продажу землі і майна, причому не тільки збільшуючи об’єми продажу, а й піднімаючи ціну. Я вважаю, що цього року ми цілком реально, можемо вилучити від продажу майна і землі 160-170 мільйонів гривень, наступні роки ми можемо отримувати і 250-270 мільйонів, але питання в тому, на що використовувати ці гроші. Це доцільно лише в тому випадку, якщо ми матимемо стратегію розвитку Львова, а не проїдатимемо такі гроші, — наголосив Володимир Гірняк. — Крім цього, ніхто не заперечує проти випуску муніципальних облігацій, так живе весь світ і в наступні роки ми також можемо вдатися до такої практики. Просто треба хоча б рік пропрацювати над усіма нюансами, пов’язаними із запозиченнями — стратегічним планом розвитку Львова, розробкою конкретного плану, під що брати запозичення, обґрунтування економічної вигоди”.
Поряд з тим, на сьогодні у Львові далеко не все так просто із продажем землі та майна. Як наголосив Володимир Гірняк, зараз у нашому місті продаж землі та майна фактично заблокований. Немає положення про аукціони, а також не складено переліку об’єктів, які виставлятимуть на продаж. Отож, щоб прийняти бюджет розвитку без запозичення на випуск муніципальних облігацій депутатам доведеться спершу подолати вето міського голови на продаж землі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ