Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скрипін відповів на звинувачення "Громадського"

Один зі співзасновників ГО "Громадське телебачення" Роман Скрипін заявив, що більшу частину коштів готовий перерахувати на наданий йому рахунок, але домен hromadske.tv "дарувати" не збирається. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Скрипін заявив, що лист з вимогами від "Громадського" отримав того ж дня, коли їх треба було виконати.

Журналіст повідомив, що рахунок для збору коштів на "Громадське" було відкрито за часів Януковича за кордоном на PayPal, аби убезпечити кошти.

"Зі свого боку хотів би повідомити, що сам рахунок був відкритий ще 2010 року у цілком легальний спосіб через реєстрацію підприємства у Чеській Республіці. Позаяк і тоді, і нині PayPal не може повноцінно працювати в Україні, потрібен був рахунок за кордоном. Іншого, ніж особистий, я запропонувати не міг", - написав Скрипін.

Він зазначив, що у вівторок, 19 січня, зустрівся із головою організації Наталею Гуменюк та запропонував їй підписати проект протоколу, "який дозволяв чітко зафіксувати дефініції, строки та відповідальність сторін". Проте Гуменюк відмовилася.

"Хоча деякі нюанси ми встигли обговорити. Зокрема: усі акумульовані кошти не витрачалися у власних цілях, не були розтрачені. Певні витрати, звісно, є. Але вони стосуються реалізації проекту. І на це є підтвердження", - запевняє Скрипін.

"Окрім того, я висловив готовність практично негайно перерахувати більшу частину коштів на будь-який наданий рахунок, але він має бути не в Україні. Позаяк я є резидентом України й не можу перераховувати валютні кошти в Україну", - йдеться у його заяві.

Стосовно "Громадське. Київ", то як заявив Скрипін, воно вже створено. 

Водночас він відмовився передавати домен hromadske.tv. "На чому ґрунтується вимога віддати його у користування організації, якщо всюди в світі ці питання вирішуються підписанням угоди купівлі-продажу або оренди. Тепер я точно нікому нічого дарувати не хочу", - написав Скрипін.

Він заявив, що вбачає у нинішній ситуації план "зі знищення "Громадського", як зразкового медійного проекту". 

"Інформація, яка набула публічності - суцільна маячня. Ті, хто кричать "тримай злодія!", зазвичай самі ними є", - написав Скрипін.

Як відомо, Наглядова рада ГО "Громадське телебачення" звинуватила Романа Скрипіна у привласненні частини коштів організації та домену "Громадського".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ