Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СКУ вітає ПЦУ з першою річницею отримання Томосу про автокефалію

Світовий Конґрес Українців (СКУ) разом із 20-мільйонною українською діаспорою вітає Блаженнішого Митрополита Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, та всіх вірних Православної Церкви України з першою річницею отримання Томосу про її автокефалію, - повідомили 6 січня у прес-службі СКУ.

“Повернувши українське православ’я до свого історичного коріння, ця епохальна подія завершила процес остаточного здобуття незалежності Православної Церкви України та увінчала прагнення багатьох поколінь українських православних християн в Україні та в діаспорі, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Своєю довголітньою послідовною працею СКУ долучився до наближення цієї надзвичайної події, а сьогодні всіляко сприяє визнанню Православної Церкви України помісними церквами в світі та поглибленню з нею зв’язків з боку світового українства”.

СКУ твердо вірить, що з Божою опікою Православна Церква України подолає всі випробування, які постали перед нею в процесі становлення.

15 грудня 2018 р. в Києві Об’єднавчий Собор створив єдину помісну автокефальну Православну Церкву України та обрав її Предстоятелем Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України.

6 січня 2019 р. у Стамбулі, Вселенський Патріарх Варфоломій урочисто передав Томос про автокефалію Блаженнішому Епіфанію, Митрополиту Київському і всієї України. 

У переддень величного свята Різдва Христового СКУ бажає Митрополиту Епіфанію та всім вірним Православної Церкви України доброго здоров’я, а також сили та наснаги для подальшого вірного служіння Богові, Церкві та Україні.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, США привітали Україну з річницею отримання Томосу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ