Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У річницю надання Томоса: українські дипломати вирушають на літургії до Варфоломія

Українські дипломати вирушають до Стамбула для участі в святкових літургіях, які служитимуться Вселенським Патріархом Варфоломієм сьогодні – у переддень річниці надання Томосу Православній Церкві України.

Про це у себе в Facebook написав посол України в Туреччині Андрій Сибіга, передає УНН.

“Сьогодні ми вирушаємо до Стамбула для участі в святкових літургіях, які служитимуться Й.В. Вселенським Патріархом Варфоломієм”, - написав Сибіга.

Він нагадав, що саме два роки тому відбулася історична подія - надання Томосу Православній Церкві України, на Фанарі у Стамбулі.

“Два роки тому відбулась подія глобального значення - відбулось справжнє диво. Врешті було відновлено історичну справедливість - українці отримали свою автокефальну православну церкву. Усвідомлення цієї важливої події ще поки триває, але важливість насправді важко переоцінити. Цей день навіки увійде в історію української церкви, держави та світового православ’я”, - додав дипломат.

Нагадаємо, Томос про автокефалію голові помісної православної церкви в Україні був вручений у Константинополі 6 січня 2019 року.

Перед цим, у 2018 році, в Києві пройшов автокефальний об’єднавчий собор, на якому було оголошено про створення Православної Церкви України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ