Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СКУ закликає долучитися до акції #SaveOlegSentsov

Світовий конґрес українців закликає долучитися до акції #SaveOlegSentsov на захист прав політичних в’язнів, передає прес-службі СКУ.

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає міжнародну спільноту долучитися до всесвітньої акції на підтримку прав українців, незаконно затриманих Російською Федерацією. Публічна акція організовується в різних куточках світу 9-12 грудня 2018 р. ініціативою #SaveOlegSentsov.

10 грудня 2018 р. світ відзначатиме 70-річчя Загальної декларації прав людини, яка гарантує права та свободи кожній людині. Європейський Союз також підтримує справу захисту прав людини шляхом нагородження щорічною Премією Сахарова за свободу думки, починаючи з 1988 р. Премія надається особам, які зробили особливий внесок у боротьбу за права людини у всьому світі, привертаючи увагу до порушення прав людини, а також підтримуючи лауреатів та їхні справи.

12 грудня 2018 р. Премією Сахарова буде нагороджено одного з найбільш відомих політичних в’язнів Кремля, Олега Сенцова, українського режисера та письменника, палкого опонента окупації Криму Російською Федерацією. Олег Сенцов, звинувачений під час фарсового показного процесу, був засуджений російським режимом до 20 років тюрми і залишатиметься ув’язненим під час церемонії. Крім цього, 70 інших політичних в’язнів, щонайменше 100 заручників та 24 українських моряки незаконно утримуються в тюрмах у Російській Федерації. 

СКУ підтримує заклик до дії акції #SaveOlegSentsov та закликає світових лідерів до:

  • Посередництва між Росією та Україною у переговорах щодо звільнення Олега Сенцова та усіх заручників Кремля, включаючи 70 політичних в’язнів у Російській Федерації та в незаконно окупованому Криму, більше 100 військовослужбовців та цивільних заручників, утримуваних в окупованому Російською Федерацією Донбасі та 24 українських моряків, ув’язнених у російській тюрмі Лефортово;

  • Ухвалення національних законів для запровадження персональних санкцій щодо осіб, причетних до грубих порушень прав людини у різних країнах світу, зокрема до політичних переслідувань у Російській Федерації та на окупованих українських територіях;

  • Підтримки ініціативи розробки європейського аналогу Акту Магнітського на зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу, яка відбудеться 10 грудня 2018 р. у Брюсселі;

  • Боротьби за ефективне втілення в життя основоположних принципів Загальної декларації прав людини для захисту гідності, прав та свобод кожного в’язня Кремля.

Як Ви можете допомогти ініціативі #SaveOlegSentsov:

1. Вибрати будь-яку статтю із Загальної декларації прав людини.

2. Вставити текст статті (можна тільки першу фразу) після наступних слів:

[Для Фейсбука]
10 грудня світ відзнав 70-річчя Загальної декларації прав людини. Символічно, що 12 грудня заручнику Кремля Олегу Сенцову будуть вручати премію Сахарова. Він зустріне ці події за ґратами. А разом із ним близько 70 політв’язнів в Російській Федерації та окупованому Криму, більше 100 полонених на Донбасі та 24 захоплених у полон  українських моряків. Я вимагаю виконання Загальної Декларації з прав людини та звільнення усіх заручників Кремля. Тому що … (далі текст обраної Вами статті Декларації). #SaveOlegSentsov.

[Для Твітера]
10 грудня - ювілей Загальної декларації прав людини. Олег Сенцов та інші заручники Кремля досі за ґратами. Я вимагаю виконання Декларації та їхнього звільнення. Тому що (далі текст обраної Вами статті Декларації). #SaveOlegSentsov.

3. Виставити допис у себе в соціальних мережах із гештегом #SaveOlegSentsov.

4. Вибрати в якості картинки фото будь-якого із політв’язнів в Російській Федерації/окупованому Криму, полонених на Донбасі або захоплених у полон українських моряків. Якщо Ви не знаєте, яке фото хочете поставити, то можна взяти загальну картинку кампанії.

5. Зробити тег у дописі не менше як до 3-ьох друзів, подати лінк на цей пост та передати їм естафету для продовження флешмобу.

СКУ долучається до ініціативи #SaveOlegSentsov і просить відгукнутися тих людей та членські організації, які готові організувати публічні демонстрації у різних містах по всьому світу від 9 до 12 грудня 2018 р. Для зв’язку з організаторами пишіть на пошту.

Світовий конґрес українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ