Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Скульптуру Францу Ксаверу Моцарту пропонують вивезти за межі Львова

Парк сучасної української скульптури PARK3020 пропонує перевезти зі Львова скульптури Францу Ксаверу Моцарту, яка викликала великий супротив та не сприймається львів'янами.

"На хвилі сьогоденної дискусії громадськості щодо мистецької цінності скульптури Францу Ксаверу Моцарту у Львові, парк сучасної української скульптури PARK3020, звертається до організаторів фестивалю LvivMozArt, зокрема до представників Львівської міської ради та ГО «Львів.Моц.Арт.3» з пропозицією перенесення витвору мистецтва Себастьяна Швайкерта в простір сучасної світової скульптури PARK3020, де для неї є місце, та де вона знайде свого глядача.

Вважаємо, що мистецтво повинно тільки об’єднувати", - зазначено в офіційному зверненні PARK3020.

Нагадаємо, нещодавно до 230-літнього ювілею Франца Ксавера Моцарта (композитора, музичного діяча Львова і натхненника фестивалю) на площі Маланюка встановили його алегоричну скульптуру. Практично одразу львів'янка Наталія Криничанка зареєструвала петицію із вимогою демонтувати пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту. На сьогодні петиція зібрала 342 підписи й залишається 45 днів до завершення збору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ