Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сквер та пам'ятник В'ячеславу Чорноволу з'явиться у Черкасах

На засіданні топонімічної комісії проголосували за встановлення пам'ятника та облаштування скверу В'ячеславу Чорноволу. Громадськість пропонувала на розгляд комісії чотири місця, де може бути розташований меморіал. Які саме місця були запропоновані, кореспонденту УНН-Центр розповів секретар топонімічної комісії міста Черкаси Олексій Дубовий.

“Депутати доручили топонімічній комісії на чолі з заступником голови топонімічної комісії, головним архітектором Черкас Чернухою Віталієм переглянути можливі місця розташування іменного меморіалу відомому політичному діячу та журналісту В’ячеславу Чорноволу. Було запропоновано чотири можливих місця розташування даного меморіалу”, — розповів О. Дубовий.

Так, перша пропозиція розмістити меморіал та сквер для відпочинку черкащан на розі бульвару Шевченка та вул. В. Чорновола. Інша думка прозвучала щодо влаштування пам’ятника на розі вулиць Чіковані та С. Кішки у парку Хіміків. У цьому місці запропоновано облаштувати лише пам’ятник, оскільки зелена зона у парку вже існує. Наступною ідеєю стало спорудження пам’ятника біля будівлі Черкаської РДА, де вже відповідно облаштована територія. Й останньою версією для розміщення пам’ятника стало місце на розі вулиць Чорновола та Чіковані. Це теж парк Хіміків, тому у облаштуванні скверу немає потреби, розповів посадовець.

Але одноголосно комісією ухвалено рішення про розміщення скверу та пам’ятнику на перехресті бульвару Шевченка та вул. Чорновола.

До того ж, відповідну меморіальну табличку з інформацією, на чию честь названа вулиця, планують розмістити на фасаді прибудови до житлового будинку по вул. Чорновола, 1.

Наразі інформацію про рішення топонімічної комісії подали на розгляд депутатів міської ради. Орієнтовно 24 червня депутати розглянуть дане питання на земельній сесії й нададуть доручення відповідальним органам.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ