Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скверу на Кульчицької, 18 - бути

Мешканцям Залізничного району через рішення суду вдалося вберегти майбутній сквер від забудов. Апеляційний суд прислухався до правових аргументів громади, відтак рішення суду першої інстанції скасовано, провадження у справі закрито.

Проти забудови виступили мешканці вулиць Любінська, Виговського, Кульпарківська, Садова, Петлюри, Кульчицької та прилеглих, крім того місцеві активісти та громадські організації . Сьогодні вони під стінами Львівського апеляційного адміністративного суду висловили свою позицію.

"Прекрасна зелена зона на Кульчицької,18 останні 10 років була занедбана орендарем, який мав намір її забудувати. Громада вкотре відстояла цю територію, сказавши «ні» потенційному забудовнику. Ми не дозволимо там жодних забудов та спорт-комплексів. Більше того, ми вже облаштували у сквері доріжки, проклали бруківку, зробили алейки", - кажуть мешканці.

Згадана ділянка за ініціативи мешканців, підтриманої Львівською міською радою, вже давно отримала статус скверу і не передбачає можливості забудови у ньому.

Проте, попри переможне рішення, боротьба триває. Оскільки, в адміністративному суді закрито справу, забудовник - спортивний клуб «Сокіл» вже звернувся до господарського суду, аби там скасувати рішення міської ради на користь громади.

Депутатка ЛМР Уляна Пак переконана, що не варто збавляти темп підтримки скверу, адже на позитивне рішення суду вплинула сильна позиція громади :

«Суд став на сторону громади. Ми дуже тішимося з того приводу, що рішення є безперечно законним, справедливим та неупередженим. Я би хотіла подякувати усім тим, хто сьогодні і раніше приходив нас підтримувати. Оскільки, якби сьогодні тут не було громади, я боюся, що рішення могло би бути зовсім іншим. Завдяки підтримці мешканців, підтримці ЗМІ, фахових юристів, зараз ми маємо переможне рішення. Ми дуже вдячні усім небайдужим, але розуміємо, боротьба ще попереду. Тому просимо не збавляти темп підтримки скверу, долучатися та об’єднуватися навколо цієї ініціативи».

Нагадаємо, створення скверу - місцева ініціатива. Коли влітку 2017 року з’явилась інформація про те, що на території хочуть спорудити спортивно-розважальний комплекс з готелем, рестораном та паркінгами, - реакція громади була миттєвою. Потенційний забудовник мав намір скасувати ухвалу про надання статусу скверу. Місцеві активісти виступили проти будь-якого будівництва на вказаній території.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ