Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Слова про відсутність в Україні ветеранської політики неправильні — Мінветеранів

Виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун вважає, що неправильно казати про повну відсутність ветеранської політики в Україні. На його думку, в цій сфері є кейси, що працюють, і їх треба брати за основу.

Про це він сказав на конференції hromadske «Життя у тривалій війні».

Порхун розповів, що Міністерство у справах ветеранів надає психологічну реабілітацію військовим, учасникам бойових дій та членам загиблих захисників і захисниць.

У Міністерстві займаються третім та другим рівнями психологічної реабілітації, тобто первинним наданням допомоги. Тоді як за перший рівень, який потребує медичного втручання відповідає Мінохорони здоров’я, каже виконувач обов’язків міністра.

Водночас у Генеральному штабі та Міністерстві оборони йде переформатування підходів до психологічної реабілітації, каже виконувач обов’язків міністра. Там, зокрема, вводять нові посади.

Концепція розвитку психологічної реабілітації напрацьовується, а деякі її елементи вже працюють, вважає Порхун, наводячи як приклад онлайн-платформу MARTA, яку розробило Мінветеранів. За допомогою неї військові можуть оцінити стан свого психічного здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ