Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Словаччину охопили антиурядові протести

Перебуваючи при владі з жовтня, Фіцо зазнає зростаючого тиску з боку громадськості, опозиції та ЄС
фото з сайту Укрінформ

Десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці різних міст Словаччини, щоб протестувати проти правоохоронної реформи, запропонованої прем’єр-міністром Робертом Фіцо.

Про це повідомляє  Укрінформ.

Перебуваючи при владі з жовтня, Фіцо зазнає зростаючого тиску з боку громадськості, опозиції та ЄС, які вимагають від уряду відмовитися від планів, що включають перегляд кримінального кодексу та розпуску Офісу прокуратури, котрому доручено розслідувати корупцію та серйозні злочини.

За оцінками місцевих ЗМІ, близько 25 000 словаків взяли участь у мітингу в столиці Братиславі ввечері в четвер, а ще тисячі протестували в інших містах.

Це найбільша в серії антиурядових демонстрацій у Словаччині відтоді, як кабінет Фіцо оголосив про свої плани щодо правоохоронної реформи.

Президент Словаччини Зузана Чапутова назвала заплановану реформу «серйозною загрозою внутрішній безпеці держави» і закликала правлячу коаліцію винести пакет законопроєктів на обговорення замість їхнього схвалення за прискореною процедурою.

«Поєднання запропонованих змін буде відмовою держави від захисту своїх громадян і ефективного забезпечення правосуддя, і це може означати відхід від захисту верховенства права», — сказала вона законодавцям у спеціальному зверненні в четвер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ