Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Слухання судової справи проти Тараса Тершовчина перенесено на 20 жовтня

Чергове слухання судової справи щодо колишнього міського голови Самбора Тараса Тершовчина, яке мало відбутись сьогодні, 19 жовтня, перенесено на завтра, 20 жовтня. Причиною цього стало клопотання Тараса Тершовчина, яке задовільнив Залізничний районний суд, котрий стверджував, що його адвокат, за сумісництвом депутат ЛМР Іван Василишин, не міг прибути на судове слухання через позачергову сесію Львівської міської ради. Про це „Гал-info” повідомила адвокат потерпілих у справі Тараса Тершовчина Наталя Крісман. Вона зазначила, що особисто прибула  на сесію Львівської міської ради, де в секретаріаті візьме довідку про те, що насправді сьогодні відбувалась чергова сесія міськради, про проведення якої було відомо ще два тижні тому, і, відповідно, адвокат Тершовчина знав про неї заздалегідь і міг, відповідно, завчасно попередити суд про свою відсутність.
 Наталя Крісман твердить, що насправді сьогодні відбувається звичайне затягування судового процесу, оскільки нині мало бути сім потерпілих, а також як свідок - народний депутат України Ярослав Кендзьор: „Тарас Тершовчин твердить, що вся ця справа інспірована проти нього Ярославом Кендзьором, про політичний тиск з боку Кендзьора, який увійшов у змову з правоохоронцями. Саме тому я мала намір сьогодні заявити клопотання про допит як свідка Ярослава Кендзьора, який мав би роз’яснити цю ситуацію”.
 Адвокат зазначила, що спеціально для участі у судовому засіданні сьогодні прибули не лише сім потерпілих, яких нині мали допитувати, обвинувачуваний Тарас Тершовчин, а й спеціально з Києва прибув народний депутат Ярослав Кендзьор. При цьому вона наголосила, що Ярослав Кендзьор має твердий намір завтра прийти на судове засідання попри свою завантаженість роботою у Верховній Раді. Після того, як буде завершено допит потерпілих, розпочнеться допит Тараса Тершовчина.
 4 серпня 2005 року міський голова Самбора Тарас Тершовчин був затриманий правоохоронцями одразу після того, як отримав від одного із підприємців хабар у 5 000 доларів. Після цього він 10 місяців перебував під вартою, після чого, у зв’язку з поганим станом здоров’ям, був звільнений під заставу у 50 000 гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ