Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні День Служби безпеки України

Сьогодні, 25 березня відзначається День Служби безпеки України.
Фото: Національна Поліція України

День Служби безпеки України відзначають 25 березня у день прийняття Верховною Радою України Закону України «Про Службу безпеки України» (від 25 березня 1992 р. № 2229-XII).

Свято було встановлено Указом Президента України Леоніда Кучми 22 березня 2001 року «…ураховуючи заслуги Служби безпеки України у справі захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, законних інтересів держави, забезпеченні прав і свобод людини і громадянина…».

Як пише УНН, одним з ключових завдань СБУ після повномасштабного вторгнення рф на територію України, є виявлення російських агентів, які формують свою мережу в Україні, прихильників "руського міра", які здають ворогу місця розташування військових та стратегічних об’єктів, громадських та релігійних діячів, які поширюють російську пропаганду.

Також СБУ проводить вдалі та зухвалі операції у тилу ворога. Найвідоміші з них – вибух вантажівки  на Кримському мосту 8 жовтня 2022 року та атака мосту морськими дронами 17 липня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ