Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні Михайло Косів презентував свою книгу „Музей упокореної зброї”

Сьогодні, 7 червня, в Італійському дворику на пл. Ринок відбулася презентація книги Михайла Косіва „Музей упокореної зброї”.
Книга присвячена 25 річниці з дня  відкриття музею старовинної зброї „Львівський арсенал”. Вона була написана  у 1985 році і подана на друк до видавництва „Каменяр”, проте тодішнє видавництво в силу політичних обставин так її і не видали. Нарешті цього року той же „Каменяр” видав 100 примірників цієї праці.
„Кошти частково надав Львівський історичний музей, а решту я профінансував сам, - повідомив „Гал-info” Михайло Косів. – Ця книга „Музей упокореної зброї”, проте це не путівник музею-арсеналу. Це оповіді про холодну, метальну, вогнепальну збою, про те, як вона використовувалася. Оповіді про різні знахідки, зокрема про спорядження вершника, яке знайшли в Західному Бузі, котрий захищався від нападу татар. Книга добре проілюстрована. Це навіть презентація не одної, а двох книжок. Іншою презентованою книгою упорядником, якої я виступаю, є „Андрей Шептицький: „Не хочемо чужої культури, хочемо жити своєю”. А 22 червня я їду до Києва на презентацію книги В’ячеслава Чорновола твори в десяти томах. Я написав передмову і є упорядником третього тому, де надрукований випуск Українського віснику”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ