Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні оприлюднили результати зовнішнього тестування з української мови

Сьогодні, 19 червня, відбулось оприлюднення результатів зовнішнього тестування з української мови. Тестування з української мови було проведено 31 травня і загалом у ньому взяло участь понад 40 тисяч випускників. Про це “Гал-info” повідомила директор Центру досліджень якості освіти Лілія Гриневич.
За спостереженнями членів комісій, які перевіряли роботи, рівень вивчення української мови в школах є дещо низьким. „Це, зокрема, помітно при перевірці творчих робіт”, - зазначила Лілія Гриневич. Для удосконалення вивчення української мови у школах, необхідно створювати іншу базу вивчення і змінювати саму систему викладання.
Результати робіт є конфіденційними. Кожен з учасників при подачі заявки на проходження тестування отримав особистий штрих-код.  Конверт з результатами тестування учасник зможе отримати лише при пред’явлені цього штрих-коду. Саме за цією системою видачі зберігається конфіденційність результатів. Систему і технологію проведення тестування розроблено на базі центру досліджень якості освіти, за сприяння благодійного фонду „Відродження”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ