Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні презентовано результати дослідження «Моніторинг візової політики країн Європейського Союзу»

Сьогодні, 20 липня, за ініціативи ГО „Незалежний культурологічний журнал «Ї» і Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України відбувся „круглий стіл” «Візова політика країн ЄС щодо громадян України: підсумки моніторингу та перспективи».  Під час „круглого столу” відбулась презентація результатів дослідження «Моніторинг візової політики країн Європейського Союзу», проведеного наприкінці 2005-го року в консульствах країн-членів ЄС, що розташовані в Києві, Кишеневі, Мінську та Москві.

    У засіданні взяли участь директор Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України Олександр Сушко, керівник проекту Ірина Сушко, головний редактор часопису «Ї» Тарас Возняк а також Аніта Шимборска, експерт Фонду імені Стефана Баторія (Варшава, РП).
 Даний проект вперше оприлюднює систематизовану інформацію щодо характеру застосування візових вимог до громадян України, Білорусі та Росії з боку країн ЄС та розкриває усі особливості візової процедури окремих консульств.  Таким чином були досліджені візові системи Бельгії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Чеської Республіки, Польщі та Великої Британії. 
 Дослідження проведене чотирма неурядовими організаціями східної Європи. Даний проект є складовою частиною реалізації програми «Дружній кордон ЄС» Фундації імені Стафана Баторія (Варшава) та Міжнародного фонду «Відродження» (Київ).
 Отримані результати дослідження виявляють відмінності у візовій політиці, яку здійснюють окремі держави Шенгенської зони, та схожість між практикою діяльності консульств держав Шенгену та держав ЄС, які ще не приєднались. Це стане практичним аргументом для учасників переговорного процесу ЄС та України з метою лібералізації візового режиму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ