Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Сьогодні стартує онлайн-курс про дистанційне та змішане навчання

Міністерство освіти і науки України анонсувало початок онлайн-курсу для педагогів і керівників шкіл та профтехів сьогодні, 25 серпня.

На курс вже зареєструвались 19 885 вчителів і управлінців шкіл, а також 3 120 педагогів та керівників закладів профтехосвіти. Для проходження курсу потрібно зареєструватись за посиланням. Всі учасники, які вже зареєструвались, можуть розпочинати навчання.

Перший модуль розраховано на освітян як закладів загальної середньої, так і професійно-технічної освіти. 

Він розкриває такі теми:

  • дистанційне навчання: відмінності між його різновидами, порівняння з очним навчанням, переваги та недоліки, що потрібно для його організації вчителям та учням;
  • змішане навчання: його моделі та компоненти, переваги для педагога, перші кроки при впровадженні.

Перший модуль містить добірку електронних освітніх ресурсів для дистанційного та змішаного навчання, інтерактивні вправи, опис успішних кейсів у школах світу, а також розроблені алгоритми, які допоможуть педагогам користуватись сервісами Moodle, Google Classroom, ClassDojo, Classtime, LearningApps.org. Наприкінці модуля учасники пройдуть підсумковий тест. 

Наступний модуль – про організацію дистанційного та змішаного навчання у школі – з’явиться у доступі за тиждень, 1 вересня. 

Нагадаємо, онлайн-курс про дистанційне і змішане навчання для педагогів і керівників закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти було презентовано під час Всеукраїнської Серпневої конференції, яка відбулась в онлайн-форматі 18 серпня 2020 року. 

Курс розроблений МОН спільно зі студією онлайн-освіти EdEra за підтримки Швейцарії в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”, який впроваджується Консорціумом ГО “DOCCU - Розвиток громадянських компетентностей в Україні” та Цюріхського педагогічного університету (PH Zurich, Швейцарія).

При підготовці курсу використані матеріали посібника “Організація дистанційного навчання в школі. Методичні рекомендації”, розробленого ГО “Смарт освіта” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ