Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні у Києві відкривається виставка робіт Юрія Білака, представлені в рамках проекту Projectio

З 5 по 14 травня в Мистецькому Арсеналі у Києві триватиме виставка робіт французького фотохудожника українського походження Юрія Білака, які представлені в рамках проекту Projectio. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Міністерства культури України.
фото: Міністерство культури

В об’єктиві митця -  Революція Гідності та війна з Росією. Жива українська історія останніх двох років оживає образами полотен великих майстрів -  Леонардо даВінчі, Рембрандта Ван Рейна, Вінсента Ван Ґоґа.

Роботи експозиції складаються з двох частин: фото бійців АТО, медиків, волонтерів, а також картин знаних класичних художників, які проектуються на сучасність.

Уперше експозиція побачила світ у мистецькій галереї «Second Floor Art Center» на другому поверсі Адміністрації Президента України у грудні 2015 року.

Довідка:

Юрій Білак народився 1961 року у місті Віллербанн. Його батьки покинули Україну після Другої світової війни, але родина старанно зберігала національні традиції, в який і зростав майбутній фотохудожник. Любов до фотографії у Юрія Білака з’явилася ще в юнацькі роки, яку теж прищепив батько. Митець також захоплювався народним танцем.

В 1983 році Юрій вперше опинився на своїй історичній батьківщині, вирушивши на семінар з народних танців до Львова. Незабаром Білак повністю впевнюється у своєму творчому покликанні й починає подорожувати з фотокамерою.  З мандрівки Карпатами у 2007 році народиться виставка «Українці», яку публіка зустріла з великим захватом. Два роки потому її презентуватимуть у Німеччині. Митець не зміг залишитися осторонь подій 2013-2014 років в Україна. Його фотографії Майдану допомогли зібрати кошти для лікування поранених під час революційного протистояння. У 2015 році з’явилася ідея проекту Projectio, у якому Юрій Білак пропонує власний погляд на сучасну історію через мистецтво.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ