Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові презентують роман “Наречений” – один з найкращих творів про Галичину

Сьогодні, 2 грудня 2006 року, у Палаці мистецтв відбудеться презентація роману письменниці з діаспори Оксани Керч “Наречений” — про це «Гал-info» повідомили у Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

Роман Оксани Керч “Наречений”, що свого часу був надрукований в Канаді у 1965 році, до ювілею Львова перевидано з ініціативи заступника директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ігоря Калинця.
Це один з найкращих творів у нашій літературі про життя у Галичині, зокрема у Львові, між двома світовими війнами, написаний очевидцем тих цікавих неспокійних часів. Як письменниця авторка розкрилася вже на іміграції, створивши ще один чудовий роман „Альбатроси” про львівську українську богему 30-років.
Презентація роману “Наречений”, в якій візьмуть участь відомі літератори, цілком вписується у проект, заманіфестований Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» — «Відкриймо для України українську діаспору», та з нагоди 750-літнього ювілею нашого міста. Адже мова йтиме не тільки про героїв із вулиці Польової, 14 (нині Тургєнєва, 14), але й про львівське життя письменниці у будинку по вул. Кутовій, де вона мешкала зі своїм чоловіком - відомим художником Володимиром Ласовським.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ