Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

1 березня у Львові урочисто відкриють Чемпіонат світу з шахів серед жінок

Сьогодні, 1 березня, у Львівській опері офіційно відкриють матч за світову шахову корону між стриянкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань.

Урочисте відкриття унікальної для Львова події у Львівській опері розпочнеться о 19:00. На відкриття заходу організатори запросили близько тисячі осіб: Хоу Іфань та Марію Музичук зі своїми командами, представників ФІДЕ, Федерації шахів України, відомих українських гросмейстерів, а також дітей зі Львова та області, що займаються шахами, їхніх тренерів та представників шахового чемпіонату України до 20 років, що в цей час триває у Львові.

У програмі відкриття чемпіонату світу – виступи відомих львівських виконавців, які чергуватимуться з привітаннями української та китайської гросмейстерок від перших осіб країни та міста.

Під час відкриття матчу за світову шахову корону відбудеться і жеребкування: хто розпочне першу партію білими фігурами.

Усі партії між Марією Музичук та Хоу Іфань відбудуться у Львові у  Палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15). Перша партія розпочнеться у середу, 2 березня, о 15:00. Матч за світову шахову корону триватиме у Львові до 18 березня.

Призовий фонд матчу між Марією Музичук та Хоу Іфань складає 200 тисяч євро. Переможець матчу отримає 120 тисяч євро, а шахістка, що програла – 80. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ