Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Новояворівську відбувається відкриття XV молодіжного пісенного фестивалю „Молода Галичина”

Сьогодні у Новояворівську відбувається відкриття XV фестивалю „Молода Галичина”. Це один з найкращих молодіжних фестивалів української пісні. Про це “Гал-info” повідомила  начальник управління культури ЛОДА Галина Дорощук.
Фестиваль проходитиме з 7 по 12 липня. В програмі святкові концерти відомих зірок естради, культурних діячів, лауреатів та фіналістів попередніх років а також львівських гуртів та виконавців. В рамках фестивалю відбудеться виступ вокального гурту „Меритум” з польського міста-побратима Лежайськ. 11 липня, у вівторок, відбудеться шоу- конкурс „Міс „Молода Галичина” 2006”.  Заключний фінальний концерт, що відбудеться 12 липня, розпочнеться з святкової літургії у церкві  св. Петра і Павла, і вже згодом фінальний концерт і феєрверк. Загалом дійство буде відбуватись у три етапи: молодша, середня і старша вікова категорія. Загалом на фестиваль приїдуть учасники з усієї України віком від 5 до 17 років.
Фестиваль проводиться з метою пропагування української молодіжної музики. Стимулом і „оберегом” фестивалю вже не перший рік є статуетка „Співоча пташина”. Що до організації, то проект підтримано в Міністерстві культури України, ЛОДА, Яворівська РДА та ін. Окрім надходжень від Міністерства культури, з бюджету Львівської обласної Ради виділено 10 тис. грн..
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ