Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Дрогобичі відкриється перший Всеукраїнський Форум загальноосвітніх навчальних закладів, яким присвоєно ім’я Івана Франка

Перший Всеукраїнський Форум загальноосвітніх навчальних закладів, яким присвоєно ім’я Івана Франка, відкривається сьогодні, 25 травня, в Дрогобичі — повідомив «Гал-info» начальник обласного управління освіти Павло Хобзей. Форум працюватиме три дні і закриється 28 травня. За словами Павла Хобзея, на Львівщині налічується шість навчальних закладів, названих в честь Великого Каменяра, а загалом по Україні таких навчальних закладів ще 15-ть.

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА з посиланням на заступника начальника головного управління освіти та науки Львівської облдержадміністрації Богдану Біляк, на відкриття форуму на Львівщину приїхало 94 учасники офіційних делегацій з Феодосії (Крим), Києва, Тернополя, Канева, Горлівки, що у Донецькій області, Горохова, що на Волині, Підволочиська Тернопільської області, а також з Полтавської та Івано-Франківської областей. Загалом же у роботі форуму візьмуть участь близько 300 осіб.
Програмою форуму передбачено екскурсії по місцях, що пов’язані з життям, діяльністю та творчістю Івана Франка у Львові, відвідання садиби-музею Івана Франка у Нагуєвичах, екскурсії пам’ятними місцями І.Франка на Дрогобиччині: Нагуєвичі-Лішня (музей історії і освіти вчительства Дрогобиччини),Борислав-Урич (фортеця “Тустань”),відвідання батьківщини матері Франка у Ясениці. Під час перебування на Львівщині представники офіційних делегацій ознайомляться з історією, культурою нашого краю, побувають у музеях, а також братимуть участь в урочистостях, присвячених 150-річчю від Дня народження Івана Франка. Крім цього, учнівські делегації стануть учасниками запалення вогнища пам’яті Івана Франка, молодіжної концертної програми, літературно-розважальної дискотеки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ