Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Україні стартує Національний етап Міжнародного конкурсу української мови імені Петра Яцика

Сьогодні, 26 січня, в усіх обласних центрах України стартує Національний (четвертий) етап Міжнародного конкурсу української мови імені Петра Яцика. У ньому візьмуть участь учні - переможці обласного третього етапу цього престижного конкурсу. Конкурс відбуватиметься за єдиними завданнями, розробленими Міністерством освіти і науки України. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

У той же день відбудуться урочистості з нагоди завершення обласного етапу. Як розповіла заступник начальника Головного управління освіти і науки ЛОДА Богдана Біляк, 27 учнів - переможців обласного етапу отримають нагороди - грамоти, книжки, цінні подарунки від головного управління освіти і науки ЛОДА та Ліги українських меценатів. В урочистостях, які пройдуть у Палаці культури залізничників, візьмуть участь виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький, заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, лауреати шевченківських премій відомі письменники Ігор Калинець та Роман Іваничук.

Нагадаємо, у День української писемності та мови 9 листопада щороку в Україні стартує VI Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Цей унікальний мовний марафон був зініційований великим українським меценатом і громадським діячем Петром Яциком, який усе життя прожив у Канаді, але завжди пам’ятав про рідну землю.

Після здобуття незалежності він часто приїздив до України. Мовна ситуація в Україні дуже непокоїла Петра Яцика, бо він був переконаний, що є мова — є й держава, немає мови — немає держави. Так народилася ідея конкурсу з української мови для української ж молоді. Рік від року конкурс набуває популярності, бо головна мета цього мовного змагання — утверджувати державний статус української мови, підносити її престиж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ