Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення та зв'язку

Щорічно 16 листопада своє професійне свято відзначають люди, чия професія тісно пов’язана з радіо, телебаченням та галузями зв’язку України.

Фото: Depositphotos

Свято започаткували 1994 року згідно з указом президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення і телекомунікаційної галузі України. 

За радянських часів професійне свято відзначалося 7 травня, адже саме в той день 1945 року святкували 50 років від винайдення радіо фізиком-експерементатором Олександром Поповим.

Однак 1994 року Укртелерадіокомпанія запропонувала керівництву держави встановити нову дату для теле-, радіопрацівників - 16 листопада, адже саме цього дня в 1924 році в Харкові вийшла в ефір перша передача Українського радіо. 

До пропозиції дослухались і в переддень 70-річчя початку радіомовлення в Україні, 11 листопада, був виданий Указ Президента «Про День працівників радіо, телебачення та зв’язку».  

На сьогодні до журналістів та працівників сфери радіо також долучилися телевізійники та представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають й фахівці зв'язку, що забезпечують роботу телефонних мереж і мереж Інтернет-зв'язку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ