Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні відбулося засідання РНБО: які рішення ухвалили

У п'ятницю, 18 червня, відбулося засідання Ради національної безпеки оборони України. Після нього на брифінгу секретар РНБО оголосив, які рішення були прийняті Радбезом.
Данілов Олексій Мячеславович. Фото: УНІАН

"Першим питанням було розглянуто Доповідь віце-прем'єра-міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського та затверджено Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України", - сказав Данілов.

Також він повідомив, що рішенням РНБО застосували санкції щодо чотирьох юридичних і шести фізичних осіб, афілійованих зі спецслужбами Російської Федерації. Вони причетні до розробки вірусу Petya, адже адміністрували його і організовували кібератаки в Україні

Водночас, за словами секретаря РНБО, прийняли рішення запровадити санкції проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса. Данілов зазначив, що санкції проти Фірташа введені за його участь в титановому бізнесі і постачання сировини в РФ, які були відстежене.

"Ми не можемо допустити, щоб це тривало", - уточнив Данілов.

Санкції щодо Фукса наклали через ситуацію з "Голден Деррік". Мова йде про ліцензії, які людина отримала за один день, компанія подала в суд на указ президента", - додав секретар РНБО.

Він уточнив, що проти Фукса також запровадили повний пакет санкцій, які можна застосувати до підприємця за "участь в цих процесах і речах".

Також він зазначив:

"21 червня 2018 року РНБО були ухвалені персональні санкції щодо деяких фізичних і юридичних осіб, введених в дію указом номер 176 від 2018 року. Указ передбачав введення санкцій на три роки. 21 червня спливає термін дії цих санкцій. Це виключно юридичні і фізичні особи", - повідомив Данілов.

Він зазначив, що санкції продовжено щодо всіх суб'єктів, які є в наявності в реєстрах і "є ще живими".

"Тому що частина людей, які перебували під санкціями, померли", - додав Данілов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ