Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні випливають на поверхню конфлікти, які тягнуться у кримінальному світі Львова ще з 1999-2000 років, — Богдан Шкарада

Сьогодні випливають на поверхню конфлікти, які тягнуться у кримінальному світі Львова ще з 1999-2000 років, — переконаний представник міністра внутрішніх справ у Львівській області Богдан Шкарада, про це він заявив „Гал-info”.
„Я знаю Рокіро з тих часів, коли ще працював у міліції, він проходив по деяких гучних справах. У мене немає оперативної інформації по цьому вбивству, оскільки я не маю стосунку до слідства, але, я думаю, що швидше за все зараз випливають на поверхню якісь старі конфлікти кримінального світу Львова, які тягнуться ще з 1999-2000 років, коли ще був живий кримінальний авторитет Артур. Бандитських конфліктів, які тоді залишилися невирішеними, є досить багато, тому цілком можливо, що незабаром ми ще про них можемо почути. Щоправда, вбивство Рокіро для мене, зізнаюся, було досить несподіваним”, — говорить Богдан Шкарада.
Як зазначив представник міністра внутрішніх справ на Львівщині, криміногенна ситуація у нашій області сьогодні справді є достатньо складною, однак не напруженішою, ніж в багатьох інших великих областях України. Як він переконаний, звинувачувати в цьому лише правоохоронні органи Львівщини зовсім неправильно. Про те ж, що львівська міліція нібито мала оперативну інформацію, що на Миколу Лозинського готується замах, про що «Гал-info» повідомив Антон Ружицький, Богдан Шкарада нічого не знає.
„Зараз у Львові дуже активно йде перерозподіл інтересів, особливо економічних. Видно, що стратегічні напрямки контролюються кримінальним світом і коли одні кримінальні кола зачіпають інтереси інших, конфлікти вирішуються ціною життя. Однак треба розуміти, що такі злочини скоро не розкриваються, й давати зразу оцінку роботи керівництва обласного управління МВС передчасно, треба дати можливість людям працювати. Зрозуміло, що встановити термін розкриття замовного злочину неможливо, все залежить від того, як надійде оперативна інформація. Однак, я вважаю, що скільки б часу не минуло від скоєння злочину, правоохоронці все одно мають працювати над його розкриттям”, — переконаний Богдан Шкарада.
Нагадаємо, що за останніх два роки це вже п’ятий гучний злочин, який скоєно у Львівській області. Так, 29 листопада 2005 року біля Брюховицького кладовища кілер розстріляв екс-голову Львівської ОДА Степана Сенчука, 20 грудня 2005 року підпалили машину начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Ярослава Вовчака, який від отриманих травм 27 грудня помер у лікарні, 26 жовтня 2006 року неподалік ТзОВ „Шувар” підірвали машину гендиректора ринку Романа Федишина, який обійшовся травмою ноги, однак від вибуху загинула 14-річна дівчинка, яка випадково проходила поруч. 14 листопада 2006 року біля прохідної ТзОВ „Галімпекс-Склодзеркальний завод”, що на вул. Балабана, 15, розстріляли директора заводу Богдана Дацка. Вчора ж, 10 січня, близько 16 години на проспекті Чорновола, 59 невідомий на автомашині ВАЗ-2109 розстріляв кримінального авторитета Миколу Лозинського на прізвисько Рокіро, який їхав у власному авто  „Мерседес-Бенц”. Дружина ж загиблого, яка керувала автомобілем, отримала вогнепальне поранення в груди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ