Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні зі Львова до Унева вирушила XXVIII міжнародна молодіжна проща

Сьогодні, 14 травня, зі Львова до Унева вирушила XXVIII міжнародна молодіжна проща. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Вона відбуватиметься під гаслом ʺМоє служіння тихеʺ і матиме змішаний формат. У духовну мандрівку офлайн піде лише фокус-група до 30 осіб, а через інтернет до події зможуть долучитися усі охочі. Розпочалася подія із Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ, владика Йосиф Мілян.

ʺУнівська проща у третю неділю травня – це особлива ознака для молоді Галичини, молоді Львова, яка у непростих умовах долає кілометри, аби у молитві біля Унівської ікони Божої Матері віддати свої прохання, попросити захисту Богородиці, просити про наснагу у постійних пошуках, утвердженні віри, любові, милосердя. Так важливо справді, ідучи на прощу, мати ціль і, відкинувши якісь земні наші помисли, шукати великого. За закликом Патріарха Йосипа Сліпого: “Великого бажайте!”ʺ, - зазначив єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ, владика Йосиф Мілян.

Опісля, благословив прочан у дорогу правлячий архиєрей єпархії св. Миколая з осідком у Чикаго, Владика Венедикт.

Цьогорічне гасло обрали не випадково, – розповіла координатор прощі, членкиня Товариства студентів-католиків “Обнова”, Вероніка Гнилиця. ʺЯ думаю, що молодь щороку вирушає у  прощу, щоб поглибити свої стосунки з Богом і навчитися Йому довіряти, пережити новий духовний досвід.  Темої прощі ми хотіли розкрити суть служіння. Ми поділили основну тему на 3 підтеми: будемо роздумувати над служінням у сім’ї, як щоденно виконувати буденні свої справи і не втрачати любов, потім будемо розмірковувати про служіння ближньому та Богуʺ, - зазначила вона.

Одна із учасниць прощі, студентка Олександра розповіла, що долучається до прощі щороку, адже це чудова нагода перезавантажитися, по-новому зустрітися із собою та Богом. ʺДумаю, що у час сесії, заліків, екзаменів – це дуже хороша нагода втекти, щоб знайтися. Проща – це місце, де можна зустрітися із Богом по-новому і мати знову сили творити добро у буденні дні.  Мені здається, що комфорту у нашому житті забагато, тому іноді треба виходити поза свої межіʺ, - каже вона.

Програма прощі

П’ятниця:

08:00 – Літургія з Храму Архистратига Михаїла

09:30 – проща вирушила

11:00 – наука 1. Тихе служіння в сім’ї. Вступ. Як воно – служити тихо й непомітно? Звідки черпати сил та натхнення для буденного життя в сім’ї?

13:00 – наука 2. Роль сім’ї у житті церкви, Святий Йосиф – чоловік Марії, батько Ісуса… МОЛЕБЕНЬ, МИКЛАШІВ (година може змінюватися, однак попередньо – 14.00) Чекають намірень в коментарях.

15:30 – праця в групах у спільному зумі. Відео із прочанами в дорозі. Очікування, виклики, “чого прийшли?”

18:00-19:00 – флешмоб ʺслужіння в сім’їʺ

19:00 – Молебень

21 – попередньо Вечірня з Глинян

Субота:

Другий день – роздуми про служіння ближньому

08:00 – 09:00 – Літургія з нашими прочанами з ГЛИНЯН

13:00 – Якторів – акафіст

14:30 – Ділення молоді служінням в зумі

15:30 – флешмоб ʺдопоможи ближньомуʺ

16:00 – прихід в Унів, молебень. Трансляція з Унівської Лаври

18:00 – Вечірня

21:00 – освячення води

Неділя:

07:00 – Утреня

09:00 – Літургія

11:00 – наука завершальна. Служіння Богу. Як служити, щоб прийти до святості?

12:00 – завершення

Всі онлайн-трансляції можна буде переглянути на сторінці Obnova Lviv у Фейсбуці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ