Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогоднішньої України за два-три роки уже не буде, – Вадим Карасьов

«Заяви Тучинова про кадрові зміни – це відображення бюрократичного мислення та бюрократичного способу дій. В цьому якраз і проявляється концептуальна та інструментальна слабкість нинішньої влади. Зміна кадрів – це заміна шила на мило», – заявив у коментарі «Гал-інфо» директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

«У нас люди міняються, а політика десятиріччями не міняється. Мають бути не кадрові, а системні, інституційні зміни. Треба думати, як по-новому сконструювати внутрішнє середовище країни. Зовнішнє конструюється, в тому числі за допомогою Заходу, що опікується Україною. Але зовнішня реконструкція має поєднуватися з реконструкцією внутрішнього середовища – політики, партій, парламенту тощо», – наголосив він.

За словами політолога, тієї країни, яка була, вже не буде через два-три роки. Питання у тому, якою буде нова Україна – дезінтегрованою та фрагментованою чи, навпаки, єдиною, що збереже внутрішню й зовнішню політичну суб’єктність.

Вадим Карасьов наголосив, що всередині кожної політичної сили триває боротьба «старого» з «новим», що визначить обриси нової реальності.

«Нові паростки розкидані сьогодні по багатьох політичних силах, у парламенті триває боротьба старого з новим. У кожній політичній силі є «нові» та «старі». Й багатьох представників нової політичної хвилі взяли під олігархічну «опіку». Тому питання в тому, чи зможе стара політична традиція, старі політичні динозаври перетравити молоду поросль, чи все-таки молоде політичне покоління зможе самоорганізовуватися й вибудувати нові правила гри для всієї України», – зазначив він.

Політолог висловив жаль, що в українці проґавили шанс створити партію Майдана – нову партію громадянського типу.

«Всі спокусилися на місця в традиційних або поквапом створених партійних проектах. А тепер багато хто з молодих політиків невдоволені тим, що вимушені грати за чужими правилами, які сформовані та поверхнево реформуються політичними «татусями». Тому молодь й іде у «Правий сектор» чи інші добровольчі батальйони, бо знаходить там не лише політичну романтику, але й є якусь альтернативу старій політичній еліті, яка сьогодні мімікрує, вдягає нову форму (чи навіть уніформу), але за суттю залишається консервативною силою, за якою немає майбутнього», – резюмував експерт.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ