Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Солідарність націй при здоровому егоїзмі реальна – Екуменічний соціальний тиждень

Інститут екуменічних студій Українського католицького університету десятий рік поспіль організовує Екуменічний соціальний тиждень. Темою соціального тижня є «Гідність – Служіння – Солідарність: на шляху оновлення країни».

Питання принципів солідарності націй, справедливості і любові до ближнього є завжди актуальними не лише для України, а й для світу. Особливо, коли мова йде про протистояння солідарності націй та національного егоїзму і саме цю тему піднімали в обговоренні в рамках соціального тижня, 5 жовтня 2017р.

На панельній дискусії доповідачами та дискутантами виступили науковці, політичні аналітики, член Папської ради «Справедливість і мир», член комісії з Євроінтеграції президії НАН України, президент та засновник благодійної організації «Благодійний фонд «Справа Скарбека», почесні консули Канади і Франції та генеральний консул Республіки Польща у Львові.

Зокрема, меценат та засновник фонду «Справа Скарбека» Назарій Брезіцький відзначив, що є чотири речі на яких будуються засади національного егоїзму і вони потребують об’єднання: церква, політика, бізнес та громадяни. На думку мецената, церква – це поки що єдина сила, яка сьогодні об’єднує українців, почуття власної та національної гідності яких на сьогоднішній день відчутно зросло.

У свою чергу почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька – Юсипович відзначила, що не варто забувати про те, як людську гідність принижують ще із самого дитинства у навчальних закладах чи всередині родини. Це в результаті негативно впливає на здоровий розвиток суспільства.

Дану думку підтримав і Рафал Вольські, Генеральний консул Республіки Польща у Львові. Він порівняв стосунки Україна – Польща із родинними, додавши, що єдність в сім’ї – рушійна сила, яка переможе будь – які негаразди чи суперечки, в тому числі і на державному рівні.

В результаті дискусії усі зійшлися на думці, що добрі приклади об’єднання громадян у кризовий час показують, що принцип взаємодопомоги сприяє вирішенню конфліктів та допомагає віднайти порозуміння, яскравий приклад солідарності націй.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ