Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Соліст Львівської опери став переможцем міжнародного конкурсу вокалістів

Вже вдруге Большой театр опери та балету Білорусі (Мінськ) проводить міжнародний конкурс вокалістів. Цьогоріч у ряди переможців увійшов молодий співак зі Львова – провідний соліст опери Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Михайло Малафій. Про це повідомило Гал-інфо з посиланням на офіційний сайт Львівського оперного театру.
Недавній випускник, нині аспірант Львівської національної музичної академії  імені Миколи Лисенка, він  за час зовсім короткої творчої кар’єри  вже три рази увінчувався  лауреатством на вокальних змаганнях за рубежем. І ось чергова  звитяга – у Мінську. Авторитетне журі одноголосно визнало його окрасою конкурсу  і присудило 1-у  премію.

Новинкою Мінського конкурсу був приз глядацьких симпатій, який також дістався львів’янину (разом із володаркою Ґран прі Надєждою Павловою з Росії). Художній керівник музичного фестивалю «Ліричні ночі в Мармунді» Філіпп Местр своє захоплення голосом Михайла Малафія втілив у запрошення (відразу з 2-ого туру) на  Міжнародний конкурс вокалістів у м.Мармунд (Франція), а дирекція  Большого театру  Білорусі  - на виступ у головній партії в одній із вистав цього театру. Цих партій у списку  молодого співака ще небагато, однак він активно вливається   у репертуар Львівської Національної Опери. Після виступу в партії Альфреда («Травіата» Д.Верді) на нашій сцені , а також на численних  концертах за кордоном він завоював симпатії тисяч глядачів.     

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ