Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Благодійний вечір у Львівській національній опері об’єднає доброчинців основної експозиції Музею Голодомору

Напередодні Дня пам'яті жертв Голодомору, 20 листопада 2021 року, у Львівській національній опері відбудеться перший мистецький вечір для благодійників основної експозиції Музею Голодомору “Що загинуло — Воскресне”.

Львівщина першою виступила на підтримку ідеї Міжнародного благодійного фонду Музею Голодомору щодо проведення мистецьких вечорів, які об’єднають благодійників Музею з усієї країни та з-за кордону.

“Ми покликані своїми внесками, своїми пожертвами долучитися до цієї святої справи. Я переконаний, що навіть вдовина лепта, складена на цю святу справу, спричинить те, що наше ім’я буде записане на небесах.

Отож маємо усі гарну нагоду — 20 листопада, в суботу, у славному Оперному театрі міста Львова чи не вперше в історії благочинний концерт і вечір, для того щоби зібрати необхідні кошти для творення цієї експозиції.

Всі владики нашої церкви, як колись з Андреєм Шептицьким, так і сьогодні, хочуть приїхати на цю унікальну подію. Я всіх вас прошу - будьте разом з нами”, - закликав Блаженніший Святослав, Глава Української греко-католицької церкви, член Наглядової ради Міжнародного Благодійного Фонду Музею Голодомору.

У програмі благодійного вечора:

  • Симфонія №2 “Воскресіння” Густава Малера у виконанні хору та симфонічного оркестру
  • Львівської національної опери
  • Солістки: Ольга Кульчинська (сопрано), Тетяна Вахновська (мецо-сопрано)
  • Хормейстер – Вадим Яценко
  • Диригент – Іван Чередніченко

"Цей проєкт втілюється на засадах державно-приватного партнерства. Це означає, що спорудження будівлі Музею повністю фінансує держава, а його наповнення - основну експозицію - творять усі небайдужі українці через благодійні внески. Від імені громадськості діє Міжнародний благодійний Фонд Музею Голодомору. Микола Онищенко, свідок Голодомору, який, на превеликий жаль, відійшов у вічність цьогоріч, заповідав, що причетність до створення Музею Голодомору повинні відчути мільйони українців у всьому світі. Я висловлюю щиру подяку львівській спільноті, яка першою підтримала ідею проведення мистецького вечора для благодійників і тим самим творить унікальний прецедент єдності й партнерства", - Іван Васюник, Голова Наглядової ради Фонду Музею Голодомору.

Львівський ІТ кластер також приєднався до збору благодійних внесків для творення основної експозиції Музею Голодомору. А у 2020-2021 роках вагомими внесками проєкт підтримали й міжнародні компанії – лідер українського IT-ринку компанія SoftServe та міжнародна поштово-логістична компанія Meest. Усі благодійники, котрі підтримують створення основної експозиції, будуть пошановані у просторі Музею Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ