Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: 47 років тому у Львові сталась наймасштабніша ДТП за участі трамвая
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

47 років тому у Львові сталась наймасштабніша ДТП за участі трамвая

10 січня 1972 року у Львові по вулиці Городоцькій сталася наймасштабніша аварія в історії львівського трамвая, внаслідок якої загинули 26 людей.

До аварії, на лініях львівського трамваю, колії яких розташовувалися посередині проїжджої частини, були зупинки, розташовані на острівцях безпеки посередині проїжджої частини (безпосередньо біля колії). Вони були виділені бордюром і гарантували безпеку пасажирам, які чекали на них на трамвай.

Вранці 10 січня вулицею Городоцькою спускався переповнений трамвай. Проте на середині спуску, поблизу Львівського цирку, водій заснула і вагон став некерованим. Коли він досягнув перехрестя вулиць Городоцької і Шевченка, то зійшов з рейок, протаранив людей, що стояли на зупинці-острівці, і врізався в будівлю школи № 11 (сьогодні — Львівська правнича гімназія). Загинуло 26 осіб.

Увечері цього ж дня про подію повідомив «Голос Америки». Радянська преса замовчувала факт трагедії, лише газета «Вільна Україна» за 11 січня 1972 року в нижньому кутку третьої сторінки надрукувала:

« Виконком Львівської міської Ради депутатів трудящих висловлює глибоке співчуття рідним і близьким потерпілих при аварії трамваю в м. Львові 10 січня 1972 року.

Для розслідування причин аварії, вжиття заходів по посиленню безпеки руху міського транспорту та надання допомоги сім'ям потерпілих створена спеціальна комісія».

Наслідком аварії стала ліквідація зупинок-острівців посеред проїжджої частини, а також обмеження швидкості руху вагонів на спусках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ