Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Соромно за Крим: російський чемпіон з шахів підтримав Україну

Чемпіон світу шахів Данило Дубов підтримує Україну у кримському питанні, вважаючи дії Росії щодо півострова агресією.

Про це після перемоги на чемпіонаті світу у Санкт-Петербургу він заявив в інтерв’ю порталу chess-news.ru.

На запитання журналіста про те, чи розуміє шахіст дії деяких українських колег, які відмовилися їхати у Санкт-Петербург, Дубов, який бойкотував змагання у Саудівській Аравії, відповів, що у цьому немає протиріччя.

Данило Дубов

“Для мене ніякого протиріччя немає. Хоча, безумовно, по кримському питанні я цілком на боці України. Але суперечності немає, тому що для мене шахи просто важливіша за політику. Розумієте, можна говорити про військову агресію і так далі, але, як не крути, Росія – це країна з величезними шаховими традиціями, і вони були і будуть. Проведення турніру в Росії – це саме для шахів не погано”, – вважає шахіст.

“Можна по-різному ставитися до Росії…Тобто я люблю свою країну, але, безумовно, останнім часом приводів для гордості у нас менше. Це правда. Але, тим не менше, мені суб’єктивно здається, що іміджу шахів не шкодить проведення турніру в Росії. Більшість чемпіонів світу з шахів були з Росії. Дуже багато турнірів в Росії, дуже багато сильних шахістів з Росії…А історія – вона змінюється. Просто ми живемо в такий період, а для історії це все дурниця. Ну пройде років двісті, ну буде епізод з Кримом, ну соромно, так. Але це пройде – а традиції залишаться. І в цьому плані проблеми немає”, – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ