Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Спалах сальмонели: "Lactalis" провокувала захворювання понад 10 років

Як повідомило агентство CNN, в Французькій молочній компанії «Lactalis» заявили, що сухе дитяче молоко, вироблене на її заводі в Краоні, може бути заражене сальмонелою вже 13 років.

Компанія оприлюднила заяву у четвер, що бактерія сальмонели була виявлена в одній з сушильних веж на заводі в північно-західній Франції.

Еммануель Беньє, генеральний директор, заявив, що «не можна виключити, що в цей період діти споживали забруднене молоко».

Також додав, що компанія несе відповідальність за спалах у 2005 році. Відомо, що тоді захворіло 146 дітей.

Впродовж останнього спалаху, який відбувся наприкінці минулого року, захворіло щонайменше 38 дітей у Франції та Іспанії.

Дослідники стверджують, що бактерія сальмонели знаходилась на заводі в Креоні, аж поки його не закрили. За їхніми даними, в період з 2005 по 2016 роки захворіли ще 25 немовлят.

Французькі правоохоронні органи розслідують цю справу та проводять обшуки на виробничих потужностях компанії.

В результаті чого у січні 2018 року молочна компанія відкликала з 83 країн понад 12 млн пачок сухого молока для дитячого харчування через скандал з сальмонелою.

Довідка. Група компаній Lactalis - один з найбільших у світі виробників молочної продукції з обсягом продажів у 17 мільярдів євро на рік. До складу Lactalis входять 246 виробництв у 47 країнах. Лише у Франції на компанію працює 15 тисяч людей.

CNN

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ