Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спеціалістами різних країн Євросоюзу підготовлено проект «Фінансування та управління у сфері охорони здоров’я в Україні» який в подальшому планують впровадити в Україні

Сьогодні в Будинку вчених відбувся семінар на тему «Автоматизація постачальника медичних послуг при запровадженні контрактних відносин у сфері охорони здоров’я: практичний досвід України».

 Як повідомила “Гал-info” експерт проекту Наталія Лучшева, вже підготовлена нова програма Кабміну по реорганізації системи охорони здоровя. Семінар було проведено спільно з МОЗ України, за сприяння ЄС. Проект, представлений на семінарі підготовлений і досліджений фахівцями країн Євросоюзу. Щодо мети, то автори проекту намагаються створити нову систему фінансування та управління у сфері охорони здоровя. За програмою проекту було проведено експерименти в Золочівському районі Харківської області та Попільні Житомирської області.
  За проектом на базі типових райлікарень було створено комунальні неприбуткові організації. Відповідно при райдержадміністрації сформовано відділ охорони здоров’я. Таким чином даний відділ виступає ніби контролюючим органом лікарні, всіх надходжень і розподілу між сільськими лікарнями і амбулаторними пунктами, тобто МОЗ виступає замовником послуг, які відповідно до укладеного контракту надає лікарня. Кошти, що надходять з держбюджету розподіляються за призначенням і за потребністю, а це дає змогу для більш чіткого контролю і використання коштів за призначенням.
У семінарі взяли участь Начальник головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ігор Герич, керівник презентованого проекту «Фінансування та управління у сфері охорони здоров’я в Україні» Антоніс Малагардіс, керівник проекту в Україні Володимир Рудий, експерти та спеціалісти в сфері охорони здоров’я.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ