Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Співзасновник «Вікіпедії» організовує страйк соціальних мереж

Ларрі Сенгер (Larry Sanger) закликає не користуватися соціальними мережами 48 годин, щоб показати ІТ-компаніям запит користувачів на захист їхніх персональних даних.

Як пише ВВС, Ларрі Сенгер організовує страйк 4-5 липня. Він має показати ІТ-компаніям «масовий запит» на зміни їхніх політик.

«Ці два дні ми не будемо використовувати соціальні медіа, за винятком повідомлення про те, що ми страйкуємо. Це має зробити багато шуму. Ніхто не зможе проігнорувати те, що відбувається. Ми збираємося розім’яти наші «колективні м'язи» і вимагати, щоб гігантські, маніпулятивні корпорації повернули нам контроль над нашими даними, конфіденційністю і досвідом користувача», — йдеться у заяві пана Сенгера.

Для того, щоб долучитися до страйку, юзеру треба заявити, що він долучається до руху та використати хештег #SocialMediaStrike. Також Ларрі Сенгер пропонує користувачам опублікувати на своїх сторінках Декларацію цифрової незалежності і переконати своїх знайомих також взяти участь у страйку.

У Декларації йде мова про необхідність децентралізувати соціальні мережі та перетворити їх на системи, які поважають свободу слова, конфіденційність та безпеку користувачів.

За інформацією ВВС, заклик щодо страйку активно поширюється у Твітері, Reddit та низці інших мережах.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про оновлення пправил Твітера щодо образливих постів політиків. Деякі з них почнуть приховувати.

Media Sapiens

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ