Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сподіваюсь, наступні Саміти Україна-ЄС будуть проведені в Донецьку і Ялті – Порошенко

Президент Петро Порошенко висловив сподівання на подальше посилення провідної ролі Європейського Союзу у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі та підтримку міжнародних ініціатив України з деокупації Криму. Повідомила прес-служба Президента України.

Глава держави наголосив на тому, що у Нормандському форматі, який сьогодні є важливим інструментом для забезпечення деескалації конфлікту і виведення російських військ з території України, є Франція та Німеччина, які представляють не лише свої держави, а весь Євросоюз.

«Маю надію, що колись ми проведемо наступні саміти Україна-ЄС – дозвольте мені висловити це припущення – в Донецьку і в Ялті. Я би все можливе для цього зробив», - підкреслив Петро Порошенко під час виступу на засіданні Дев’ятнадцятого Саміту Україна – Європейський Союз.

Президент зауважив, що Україна зіштовхнулася з найбільшим викликом з часів здобуття незалежності і має його подолати: триваючу російську агресію, окупацію частини території, незаконну анексію Криму, гібридну війну, яка розгорнута на всіх фронтах – військовому, політичному, економічному, гуманітарному, інформаційному та кіберпросторі. «Забезпечення всеосяжного і сталого вирішення нинішньої кризи можливе лише за умови повного і безповоротного повернення Росії у рамки міжнародного права», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави вкотре підкреслив важливість збереження єдності всередині ЄС. Президент подякував за те, що всі ці роки Європейський Союз дуже яскраво демонстрував єдність та солідарність з Україною. «Свідченням цієї підтримки є продовження економічних санкцій ЄС проти РФ до січня 2018 року та кримського пакету санкцій до червня 2018 року. І чітке наголошення, що санкції будуть збережені до повної імплементації Мінських угод», - зазначив Петро Порошенко.

За словами Президента, сьогоднішній Саміт відкриває нову сторінку спільної історії успіху. «Розраховую, що наша зустріч дасть чіткий сигнал і Українському народу, і громадянам ЄС, і всьому світові про нашу єдність та солідарність, спільну віру в силу наших цінностей», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ