Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справа MH17: слідство звернулося до військових РФ по допомогу

Слідство у справі катастрофи літака авіакомпанії Malaysia Airlines просить військових Російської Федерації і жителів Курська поділитися інформацією про людей, які збили літак у небі над Донецькою областю.

Про це інформує УНІАН з посиланням на заяву Спільної слідчої групи, яка веде розслідування збиття літака рейсу MH17.

Зокрема, Спільна слідча група (JIT), яка веде розслідування у справі про катастрофу малайзійського Боїнга рейсу MH17 в небі над Східною Україною, заново звертається до російських військових з проханням про отримання інформації.

Це прохання адресували мешканцям російського міста Курська, з якого був відправлений зенітно-ракетний комплекс "Бук", яким, як вважає Спільна слідча група, був збитий цей літак рейсу MH17.

"Ми хочемо знати, хто входив до складу розрахунку, яке у них було завдання, і від кого воно було отримано. Ми також хочемо знати, хто приймав рішення про застосування цієї зброї в Україні. Особливо нам хочеться дізнатися, чому був збитий пасажирський лайнер. Як могли збити літак, на борту якого перебувало 298 мирних громадян? Розповісти про це з повною впевненістю ми зможемо лише тоді, коли особи, безпосередньо причетні до цієї трагедії, дадуть відповідь на ці питання", - заявив начальник відділу Національної поліції Нідерландів Енді Крааг.

У зв'язку з цим вказується, що якщо у жителів Курська є яка-небудь інформація (наприклад, фотографії, відеоматеріали, релевантні електронні повідомлення або військові накази, що мають відношення до катастрофи з Боїнгом MH17), то їх просять зв'язатися зі Спільною слідчою групою JIT.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ